Turistbyrån

Torekovs turist- och badförening utvecklar Torekov

Torekov Turist- och Badförening, TTBF, är en gammal förening. Dokument från slutet av 1920-talet finns sparade och 1947 anställdes Helga Persson som badkamrer. I gammal dokumentation går det bland annat att läsa om strandvakten som under 1930 och 40 talet grävde strandgropar i strandbrinken som sedan hyrdes ut till sommargästerna för fem kronor per sommar.

I dag har Turistbyrån växt och inhyser nu två badkamrerer som arbetar med allt från att hyra ut sommarboende, sköta stranden och driva simskola till att utveckla Torekov till att bli mer levande och attraktivt året runt för såväl boende, näringsliv och besökare.

–Vår nya hemsida torekov.se är ett led i vår utveckling och ska hjälpa både besökare och boende att hitta allt det unika som Torekov och Bjärehalvön har att erbjuda med allt från service, mat och boende till utflyktsmål och smultronställen, säger Lina Holmberg, som tillsammans med kollegan Åsa Ragnarsson driver Turistbyrån.

–Vårt arbete med att utveckla Torekov drog igång på allvar i december 2011 då TTBF blev beviljade ett Leaderstöd under en två års period, ett stöd som gjorde det möjligt för oss att prova våra tankar och idéer, berättar Lina.

Projektet, som avslutades i december 2013, har bland annat lett till ett nytt aktivitetshus med fokus på barn och unga, nya evenemang, nya samarbeten och mötesarenor samt förlängda öppettider och ett större serviceutbud. Är du som företagare eller privatperson intresserad av vad Turist- och badföreningen kan hjälpa just dig med, hälsar Lina och Åsa er varmt välkomna att kontakta turistbyrån.

–Om ni har några förslag eller önskemål angående Torekov som by får ni gärna komma in till oss och bolla era idéer, säger Lina. Här är alla välkomna!

www.torekov.se